Ilolihakset kunniaan!

Ilolihakset kunniaan!

Useimmiten lantionpohjan lihakset liitetään keskusteluissa ja ohjeistuksissa biologisiin naisiin, ja erityisesti vielä synnyttäneisiin naisiin. Lantionpohjan lihakset löytyvät kuitenkin aivan kaikilta ja niistä huolehtiminen on tärkeää sukupuolesta riippumatta. 

Lantionpohjan lihasten fysiologiaa

Lantionpohjan lihakset ovat alhaalta päin katsottuna U-kirjaimen muotoinen, holvimainen lihasryhmä lantionpohjalla. Lantionpohjan lihasten väliin jäävät biologisilla miehillä virtsaputki ja peräsuoli sekä biologisilla naisilla näiden lisäksi emätin. Lantionpohjan lihaksia supistettaessa nämä elimet puristuvat lihasten väliin ja sulkeutuvat puristuksesta kiinni. Lantionpohjan lihasten kunto onkin tärkeä asia pidätysongelmien sekä biologisilla naisilla laskeumien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. 

Lantionpohjan lihakset ovat keskeisessä roolissa kehonhallinnassa ja kannattelemassa koko kehon asentoa. Ne myös tukevat lanneselkää, kannattelevat vatsan ja lantion alueen sisäelimiä sekä toimivat yhteistyössä pallean ja syvimpien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Lantionpohjan lihasten kunto vaikuttaa siis kokonaisvaltaisesti koko kehon terveyteen ja hyvinvointiin!

Nautinnon keskus

Lantionpohjan lihaksista käytetään toisinaan nimityksiä rakkauslihakset, ilolihakset tai nautintolihakset. Kaikki nämä nimitykset ovat ansaittuja, sillä lantionpohjan lihasten kunto vaikuttaa seksuaaliterveyteen ihmisen sukupuolesta riippumatta. Lantionpohjan lihasten harjoittelun avulla voidaan parantaa tuntoherkkyyttä ja voimistaa orgasmin kokemusta. Biologisilla miehillä lantionpohjan lihasten harjoitukset voivat lisäksi vahvistaa erektiota sekä ennaltaehkäistä ja hoitaa seksuaalisia toimintahäiriöitä. Mistään turhista lihaksista ei siis todellakaan ole kyse! 

Lantionpohjan lihasten löytäminen

Ihan kuten kaikessa muussakin treenissä, myös lantionpohjan lihasten harjoituksissa on tärkeää käyttää oikeita lihaksia. Ennen harjoitusten aloittamista kannattaakin varmistaa, että löytää tuntuman varmasti juuri lantionpohjan lihaksiin. Yksi helppo tapa testata tämä sukupuolesta riippumatta on pissalla käydessä pysäyttää virtsasuihku kesken pissaamisen. Tämä tapahtuu aina lantionpohjan lihasten avulla. Muista kuitenkin käyttää tätä vain testinä, se ei ole tarkoitettu varsinaiseksi lantionpohjan lihasten harjoitukseksi.

Lantionpohjan lihasten harjoitukset

Lantionpohjan lihakset ovat osittain tahdonalaisia lihaksia ja niitä voi treenata siinä missä muitakin lihaksia. Erilaisia lantionpohjan lihasten harjoitteluohjeita löytyy sukupuolesta riippumatta moneen lähtöön. 

Yleisesti ottaen lantionpohjan lihasten harjoittelulla voidaan kuitenkin vahvistaa niiden voimaa, nopeusvoimaa, kestovoimaa sekä hallintaa. Maksimivoimaa tarvitaan nostoissa ja painavien asioiden kantamisessa. Nopeusvoima on tarpeen äkillisissä ponnistuksissa, kuten aivastuksessa ja yskäisyssä. Kestovoima taas on tärkeää liikunnassa ja arjen askareissa. Kaikkia näitä ominaisuuksia kannattaakin harjoitella hieman vaihdellen. 

Geishakuulat apuun

Geishakuulat ovat mainio apuväline lantionpohjan lihasten harjoituksiin biologisille naisille. Geishakuulat helpottavat oikeiden lihasten löytämistä ja antavat uusia ulottuvuuksia lantionpohjan lihasten harjoitteluun. Geishakuulia on olemassa eri kokoisina, erilaisista materiaaleista valmistettuina sekä eri painoisina vaihtoehtoina. Nykyään hyvin suosittuja vaihtoehtoja ovat useamman geishakuulan setitjoissa kuulien painot vaihtelevat. Painolla saadaan lantionpohjan lihaksille lisää työtä, kun pelkkä kuulien pitäminen sisällä vaatii lantionpohjan lihasten aktivointia. Lantionpohjan lihaksia voikin vahvistaa yksinkertaisimmillaan laittamalla painolla varustettu geishakuula sisään vaginaan ja kuljeskelemalla kotona. Käyttämällä liukuvoidetta harjoitukseen saadaan lisää haastetta, sillä geishakuula pyrkii valumaan helposti ulos, ellei lantionpohjan lihaksia käytetä aktiivisesti.

Liiallinen jännityskin voi aiheuttaa ongelmia

Moni meistä on tottunut vetämään jatkuvasti napaa sisään ja niin tehdessään myös aktivoimaan lantionpohjan lihakset. Lihakset ovat siis jatkuvasti pienessä jännitystilassa, eikä tätä välttämättä edes huomaa itse. Lantionpohjan lihakset voivat olla kireät myös esimerkiksi stressin tai jopa yöllisen hampaiden puremisen takia. 

Jatkuvasti jännittyneet lantionpohjan lihakset eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Niiden aiheuttamat ongelmat muistuttavatkin usein jopa heikkojen lantionpohjan lihasten kuvausta. Pyrkimällä hoitamaan näitä oireita vahvistamalla lantionpohjan lihaksia voidaan tällöin jopa ruokkia ongelmaa entisestään. 

Jännittyneet lantionpohjan lihakset eivät ole valmiit ottamaan vastaan tilanteita, joissa tarvitaan maksimivoimaa tai nopeutta. Tällöin esimerkiksi aivastaminen voi aiheuttaa virtsankarkailua, vaikka itse lantionpohjan lihasten kunnossa ei olisi mitään vikaa. 

Voi olla, että ihminen pitää lantionpohjan lihaksiaan heikkoina, koska ei saa tietoisesti jännitettyä niitä voimakkaammin. Tässäkin tapauksessa lantionpohjan lihakset voivat olla jo valmiiksi jännittyneenä, jolloin maksimijännitys onkin rentoihin lantionpohjan lihaksiin nähden pienempi muutos.

Toisinaan taas koetaan, että emätin on “liian tiukka” ja yhdyntä tai jopa tamponin käyttäminen on epämukavaa, kivuliasta tai mahdotonta. Näidenkin vaivojen taustalta löytyy usein kireät tai jatkuvassa jännitystilassa olevat lantionpohjan lihakset. Biologisilla miehillä kireät lantionpohjan lihakset voivat myös oireilla kipuna, joka säteilee esimerkiksi nivusiin, alavatsalle, penikseen tai sisäreisiin. Kipujen jatkuessa kannattaa tietysti hakeutua lääkäriin selvittämään tilannetta.

Muista myös rentoutus

Lantionpohjan lihasten rentouttaminen on siis vähintäänkin yhtä tärkeää kuin niiden aktivointi ja treenaaminen. 

Lantionpohjan lihasten rentouttamiseen löytyy monia erilaisia tapoja, joista jokainen löytää toivottavasti omansa. Yksi helppo tapa etsiä lantionpohjan lihasten rentous on mielikuvaharjoitus, jossa lantionpohjan lihakset ovat kuin hissi:

Kuvittele, että hissi on normaalitilanteessa ensimmäisessä kerroksessa. Hengitä syvään sisään ja uloshengityksellä päästä hissi laskeutumaan “kellariin”, eli anna lantionpohjan rentoutua. Älä kuitenkaan työnnä lantionpohjaa alaspäin, vaan anna lihasten löytää luonnollisen rento asemansa. 

Lihasten löytäminen, aktivoiminen, harjoittelu ja rentouttaminen ovat siis kaikki yhtä tärkeitä asioita. Lantionpohjan lihasten harjoitukset ovat tärkeitä, mutta paineita niistäkään ei kannata ottaa. Ota lantionpohjan lihasten harjoitukset osaksi rutiinejasi vaikkapa jossain arkisessa, toistuvassa hetkessä, kuten ruuanlaiton yhteydessä. Seksi sekä yksin että mahdollisen kumppanin kanssa tekee myös hyvää lantionpohjan lihaksille 

Erilaisissa ongelmatilanteissa suosittelemme lämpimästi hakeutumaan lantionpohjan lihaksiin erikoistuneen fysioterapeutin vastaanotolle tai lääkäriin. Meiltä Erotiikan Ajasta sen sijaan löydät paljon erilaisia geishakuulia lantionpohjan lihasten harjoitteluun! 

Pidähän huolta ilolihaksistasi ja nauti tuloksista 

Terkuin, Erotiikan Ajan tytöt

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti