Seksilelujen valintaopas osa 2: Värisevät sauvat

Me Erotiikan Ajassa pidämme tärkeänä henkilökohtaista palvelua ja autamme mielellämme tuotevalinnoissa. On kuitenkin asioita, joita kannattaa pohtia jo etukäteen, jotta valinta liikkeessämme olisi mahdollisimman helppoa. Näitä vinkkejä ja pohdittavia asioita kokoamme Seksilelujen valinta -postaussarjaan, jossa tutustumme tällä kertaa värisevien sauvojen ihmeellisen ihanaan maailmaan.

 

Paljon muuta kuin korvike

Vibraattorisauva mielletään usein lähinnä väriseväksi peniksen- korvikkeeksi. Ajatus on monella tapaa kapea, sillä korvikkeestahan ei ensinnäkään ole kyse. Minkään seksilelun ei tarvitse välttämättä korvata mitään, vaan lelut voivat tuoda oman ihanan lisänsä seksielämään. Sauvaa ei myöskään tarvitse käyttää sisälle mihinkään aukkoon, vaan se voi tuottaa nautintoa hyvin monella tavoin.

Värisevän sauvan käyttömahdollisuudet ovat laajat. Vibraattorisauvat sopivat käytettäväksi niin sooloseksissä kuin yhdessä mahdollisen kumppanin tai kumppanien kanssa.

 

Väriseviä sauvoja moneen käyttöön

Oman käyttötarpeen miettiminen on tärkeää, sillä erilaiset ominaisuudet ovat parhaimmillaan erilaisessa käytössä. Vaginan tai pepun lisäksi värisevää sauvaa voidaan käyttää klitoriksen, peniksen varren, kivesten ja aivan koko kehon hyväilyyn. Esimerkiksi klitoriskiihottimeksi sopivat parhaiten wand-malliset sauvat sekä muut mallit, joissa on voimakas värinä aivan varren kärjessä.

Erilaiset materiaalit, muodot, koot ja vaikkapa värinävaihtoehdot vaikuttavat kaikki omalta osaltaan siihen, millainen tuote olisi juuri itselle mieluisin.

 

Materiaalilla on merkitystä

Vibraattorisauvat ovat useimmiten materiaaliltaan silikonia, kovamuovia tai jellymateriaalia.

Kestävä ja miellyttävä silikoni

Silikoni on nykyään näistä yleisin ja suosituin materiaali. Sen vahvuutena on materiaalin mukava, sileä ja pehmeä pinta. Itse tuote on usein joustava, mutta jämäkkä. Joustavuus vaihtelee kuitenkin myös samasta materiaalista valmistettujen tuotteiden sisällä. On olemassa myös leluja, joissa vain tuotteen pinta on silikonia ja runko esimerkiksi kovamuovia. Tällöin tuotteeseen saadaan joustamaton runko pehmeällä ja miellyttävällä pintamateriaalilla. Silikonituotteetkin voivat siis olla keskenään ominaisuuksiltaan erilaisia.

Silikoni on materiaalina yleisesti hyvin siedetty. Silikoniallergia on erittäin harvinainen eivätkä silikonista valmistetut tuotteet sisällä esimerkiksi lateksia. Silikoni on myös kestävä ja hygieeninen materiaali. Silikonista valmistetusta tuotteesta saatkin todennäköisesti iloa ja nautintoa pitkään.

Tällä hetkellä liikkeemme valikoimassa suurin osa USB-ladattavista vibraattorisauvoista on vähintään pintamateriaaliltaan silikonia.

 

Pehmeän tuntuman ystävälle jellyä

Jellymateriaali ei itse asiassa tarkoita yhtä ainoaa materiaalia, vaan on vakiintunut nimitys erittäin joustavalle ja pehmeälle seksilelumateriaalille. Jellytuotteet ovat usein TPE- tai TPR-materiaalia, jotka ovat sekoitus kumia ja muovia. Näillä saadaan aikaan erittäin joustava ja miellyttävä tuote. Jellymateriaalista valmistetut tuotteet ovatkin lähtökohtaisesti kaikkein pehmeimpiä. Tuotekohtaisia eroja löytyy kuitenkin jonkin verran.

Kumiallergikoille ei suositella jellymateriaalista valmistettuja tuotteita materiaalin sisältämän kumin vuoksi.

Tällä hetkellä liikkeemme valikoimassa kaikki jellymateriaalista valmistetut vibraattorisauvat ovat paristokäyttöisiä.

 

Vahvaa värinää kovamuovisilla leluilla

Kovamuovi voi olla esimerkiksi ABS-muovia tai akryyliä. Kyseessä on nimensä mukaisesti kova ja joustamaton materiaali. Materiaali onkin hyvä valinta, kun halutaan erityisen jäykkä tuote. Kovamuovisen tuotteen pinta on yleensä sileä ja sen liukuvuus on siis myös erinomainen.

Kovamuovin etuihin kuuluu myös se, että värinä on lähtökohtaisesti voimakkaampi kuin pehmeämmistä materiaaleista valmistetuissa tuotteissa, joissa materiaali vaimentaa värinää.

Suurin osa liikkeemme valikoimassa tällä hetkellä olevista kovamuovisista tuotteista on patterikäyttöisiä.

 

Nautinnollisen värinän äänet

Etenkin lapsiperheissä ja kämppisten kanssa asuvilla on usein toivelistalla mahdollisimman hiljainen tuote, jotta oma rauha olisi (ainakin tämän osalta) taattu.

Seksilelut ovat onneksi kehittyneet vuosien varrella yhä hiljaisemmiksi. Erilaisten tuotteiden ja materiaalien välillä on kuitenkin edelleen eroja myös tässä suhteessa.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kovamuovia olevat tuotteet ovat usein äänekkäimpiä. Värinä pääsee resonoimaan materiaalissa enemmän kuin kovamuovia pehmeämmissä silikonissa ja jellymateriaalissa. Valitse siis mieluummin jompi kumpi näistä materiaaleista, jos haluat tulevan lelusi olevan hiljainen!

Jokainen tuote on kuitenkin erilainen ja samasta materiaalista valmistetut tuotteetkin ovat äänitasoltaan vaihtelevia. Liikkeessämme on useista tuotteistamme esittelykappale, jonka avulla pääset tutustumaan tarkemmin juuri esimerkiksi tuotteen ääneen. Hiljaisin vibraattorisauvamme V1 löytyy myös verkkokauppamme puolelta. Hiljaisen äänensä lisäksi sen ihaniin ominaisuuksiin kuuluu äärimmäisen joustava ja pehmeä silikonimateriaali.

 

Erilaisia värinöitä

Useimmissa vibraattorisauvoissa on jonkinlainen värinätehon säätömahdollisuus. Joissain tapauksissa säätöä ei kuitenkaan ole ja sauvan värinän saa vain päälle ja pois päältä. Tällöin kannattaa varmistaa, että värinä on omaan makuun sopivan voimakas.

Värinän säätö on joko ns. portaaton tai portaallinen tuotteissa, joista säätömahdollisuus löytyy. Portaaton säätö tarkoittaa sitä, että värinän voimakkuutta voi lisätä tai vähentää pyörittämällä yleensä tuotteen pohjassa olevaa rullasäädintä. Itse värinä pysyy samanlaisena ja vain sen voimakkuus muuttuu.

Portaallinen säätö taas tarkoittaa sitä, että tuotteessa on erilaisia värinäohjelmia. Värinä ei siis ainoastaan voimistu, vaan muuttuu erilaiseksi. Värinäohjelmien määrä vaihtelee yleisesti tuotteesta riippuen muutamasta vaihtoehdosta yli kymmeneen vaihtoehtoon.

Joissain tapauksissa myös erilaisten värinäohjelmien värinän voimakkuutta on lisäksi mahdollista muuttaa, jolloin ohjelmien ja värinän voimakkuuden yhdistelmillä saadaan entistä enemmän vaihtoehtoja nautinnollisimman värinän löytämiseksi.

 

Lataillaanko?

Vibraattorisauvoja löytyy sekä perinteiseen tapaan paristoilla toimivana että USB-ladattavana. USB-ladattavat tuotteet ovat viime vuosina yleistyneet huomattavasti, mutta myös paristokäyttöisistä tuotteista löytyy edelleen laaja valikoima. Paristokäyttöisissä ja ladattavissa moottoreissa on molemmissa sekä hyvät että huonot puolensa.

USB-ladattavat tuotteet täytyy muistaa ladata tasaisin väliajoin, jotta värinää riittää juuri silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Akun latauksen loppuminen leikkien aikana keskeyttää ikävästi nautinnolliset hetket.

Useimpien tuotteiden akun lataaminen täyteen kestää vähintään puoli tuntia, joissain tapauksissa jopa useita tunteja. Paristokäyttöiset tuotteet puolustavat siis edelleen paikkaansa esimerkiksi silloin, kun tuotetta ei ole mahdollista ladata. Paristojen vaihto käy käden käänteessä muulloinkin kriittisinä hetkinä 😉

 

Koolla ja muodolla on joskus väliä

Vibraattorisauvoja löytyy karkeasti jaoteltuna suoralla ja kaarevalla muotoilulla sekä wand-mallisena.

Kaareva muoto on omiaan g-pisteen tavoittamiseen. Vibraattori voi jäljitellä muotoilultaan penistä tai olla vaikkapa hauskasti ruusun tai eläimen muotoinen. Wand-malliset sauvat ovat erityisen hyviä ulkoiseen hyväilyyn ja klitoriskiihottimeksi. Niillä saa vartensa ansiosta ulottuvuutta esimerkiksi yhdynnän aikana käytettäessä.

Muotoilun lisäksi myös sopiva koko on myös makukysymys. Vibraattorisauvoja löytyy niin sirona, kämmenelle sopivan kokoisena kuin paksuna ja muhkeanakin. Mikä olisi juuri sinun valintasi?

 

Haaroittuvaa lisänautintoa

Vibraattorisauvoja löytyy myös monipäisenä, eli varsinaisen varren lisäksi sauvassa on yksi tai kaksi haaraa. Haarojen avulla voidaan yhtä aikaa vaginan kanssa stimuloida myös klitorista ja/tai peräaukkoa. Näin voidaan tavoittaa samanaikaisesti enemmän hermopäätteitä ja saada lisää nautintoa. Usein lisästimulaatio helpottaa myös orgasmin saamista.

Kannattaa siis miettiä millaiseen käyttöön sauvaa kaipaa ja onko klitoriksen ja/tai peräaukon hyväily omassa tapauksessa tärkeä tai jopa tarpeellinen osa nautintoa.

 

Apua tuotevalintaan

Vibraattorisauvoja löytyy siis moneen lähtöön eikä valinta aina ole ihan helppoa. Vibraattorisauvojenkaan ei tarvitse olla kaikkien juttu, kuten ei minkään muunkaan lelun. Toisaalta vibraattorisauva voi yllättäen ollakin muotoilultaan juuri se mieluisin dildo, kun ei kaivata värinää ollenkaan!

Me Erotiikan Ajassa haluamme, että jokainen löytää parhaiten juuri omiin ja mahdollisen kumppaninsa toiveisiin ja tarpeisiin sopivan tuotteen. Parhaiten tämä onnistuu tietenkin keskustelemalla ja vertailemalla tuotteita paikan päällä liikkeessämme.

Autamme mielellämme! Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme <3

 

Terkuin,

Erotiikan Ajan tytöt